Login

Digitale duurzaamheid

Alle informatie is vergankelijk. De levensduur van digitale informatie wordt bepaald door software, hardware en de houdbaarheid van de drager. Dataformaten en databases zijn slecht beschreven en software verliest de ondersteuning of verdwijnt van de markt. De uitdagingen rond Digitale Duurzaamheid vragen om een aanpak op meerdere niveaus. Er zijn technische oplossingen nodig voor het duurzaam opslaan en toegankelijk houden van digitale informatie. Organisaties zelf zijn verantwoordelijk voor het professioneel en efficiënt bewaren van informatie. Ook met betrekking tot de integriteit en de authenticiteit van digitale informatie. De directie heeft een verantwoordingsplicht. Een goede risicoanalyse plus business case is nodig om Digitale Duurzaamheid op de kaart te zetten. 

Digitale Duurzaamheid bestaat uit een set van handelingen en beheersactiviteiten die nodig zijn om voortdurende toegankelijkheid van digitaal materiaal te kunnen waarborgen. Dit betekent dat zorgzaamheid nodig is bij de creatie en tijdens het beheren van de informatie.

Waarom de cursus Digitale Duurzaamheid?
Na afloop van de cursus Digitale Duurzaamheid ben je in staat om digitale duurzaamheid binnen de organisatie op de kaart te zetten en beleid voor deze problematiek op te stellen.

Voor wie bestemd
Voor elke Informatieprofessional die zich in wil zetten om de bruikbaarheid van digitale informatie ook in de toekomst te garanderen.

Programma
•  De basisbegrippen van Digitale Duurzaamheid
•  De uitdagingen van het bewaren van digitale documenten
•  Beschikbare hulpmiddelen om digitale documenten duurzaam te bewaren
•  Het speelveld van digitale duurzaamheid
•  Draagvlak rond digitale duurzaamheid creëren
•  Beheersmaatregelen
•  Maken van een digitale duurzaamheidanalyse van de eigen organisatie en de risico's op informatieverlies.

Duur
Twee lesdagen van 09:30 tot 16:00 uur. 

Diploma
Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname. 

Opleidingsplaats en startdata
- Utrecht 16 november 2016

Kosten
€ 895,- (vrijgesteld van BTW) inclusief arrangementskosten. Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. 

Meer informatie?
Meer informatie over de cursus of startdata via 070-3512380 of info@sodnext.nl Heeft jouw organisatie meer dan 4 potentiële deelnemers voor deze cursus? Overweeg dan een incompany training.

Advies nodig? Brochure aanvragen Inschrijven

Opleidingsgegevens

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen