Login

Terug van weggeweest: SOD-II

Sinds in 2005 de bekende en vertrouwde SOD-II opleiding onderdeel werd van de HMDI-opleiding verdween min of meer de logische vervolgstap na de SOD-I. Het was wel mogelijk om in 2 jaar de HMDI Associate Degree opleiding af te ronden (bleef in de markt bekend als de nieuwe SOD-II), maar het uitstroom profiel en de behoorlijke studiebelasting verschilde van de 'oude' SOD-II. Eigenlijk verdween de SOD-II helemaal uit beeld toen de HMDI overging in de MI (Management van Informatie) en uiteindelijk helemaal stopte.

Maar onder invloed van de digitalisering van de (documentaire) informatievoorziening veranderen rollen, functies en verantwoordelijkheden. Langzaam maar zeker verdwijnen de operationele werkzaamheden. Organisaties hebben (steeds) meer behoefte aan specialisten, adviseurs en controleurs. En dat is precies de focus van de vernieuwde SOD-II opleiding. Naast de diepgaande vakkennis op het gebied van informatiebeheer en de toegankelijkheid van informatie besteden we ook ruim aandacht aan business case management, informatiebeleid, kwaliteitszorg, auditing en marketing en competenties zoals adviesvaardigheden en schriftelijke vaardigheden.

Met deze vernieuwde SOD-II opleiding biedt GO opleidingen weer een logisch vervolg op de basisopleiding SOD-I. Bovendien speelt de SOD-II opleidingen direct in op de ontwikkelingen in het vakgebied

Lees verder...

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen