Login

Vacature: Medewerker post en archief - Gemeente Deurne

logoggemeentedeurneBcontrol

 

 

 

 

 

  

 

 

Medewerker post en archief
24 uur per week

Wat je doet, moet goed zijn…
Als medewerker post en archief zorg je ervoor dat alle inkomende post - zowel op papier als digitaal - op de juiste plek terechtkomt binnen de organisatie. Dat doe je vanzelfsprekend op een zeer accurate wijze. Je vindt het namelijk belangrijk dat wat je doet, goed moet zijn….

Voor dit werk is het belangrijk dat je snel de essentie uit documenten kan halen.

Wat ga je doen?


Deze talenten neem je mee


Jouw team
Je werkt binnen het cluster Documentaire Informatie Voorziening (DIV). Dat is weer onderdeel van het team Informatiemanagement en Communicatie. Je werkt nauw samen met twee andere post-collega’s, die hetzelfde werk doen, met de medewerkers DIV en met applicatiebeheer zaaksysteem.
We werken hybride, wat betekent dat je daar bent waar je moet zijn voor je werk. Dat kan dus ook thuis zijn. Samen met je team maak je daar afspraken over.

Wat bieden wij


Deurne daar doen we het voor
Iedere functie is uniek en elke dag is anders. We kijken naar jouw talenten en bieden mogelijkheden om te blijven groeien en te ontwikkelen. Daar zijn wij trots op!
Samen met 300 collega’s maken we ons Deurne steeds mooier. Elke dag stappen we ons Huis voor de Samenleving binnen waar we elkaar ontmoeten en samenwerken. Een huis waar inwoners, verenigingen, organisaties en de gemeente samen komen.
Door de korte lijntjes lopen we gemakkelijk bij elkaar binnen, hierdoor krijgen we veel voor elkaar.

Zin in de volgende stap?
Solliciteer nu en draag bij aan de toekomst van onze gemeente! De deadline is 15 augustus 2024.

Hier zijn de stappen om te solliciteren:


Vragen?
Heb je vragen over de functie? Neem tot 18 juli contact op met Anita van Rijswijck, teamleider Informatiemanagement en Communicatie. Vanaf 19 juli kun je vragen naar Louise de Groot, medewerker documentaire informatievoorziening. Zij zijn beiden bereikbaar via telefoonnummer 0493 - 38 77 11.

Vragen over het sollicitatieproces? Bel Hanriette de Lepper of Ilona van der Wielen op 0493 - 38 77 11.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen