Login

Fanny Bankers

fannyVan bouwplancoördinator naar DIV-medewerker
Fanny Bankers: “Moeten is willen geworden” 

Fanny Bankers riep op de basisschool al dat ze architect wilde worden. Ze werd bouwplancoördinator bij de gemeente Helmond totdat door omstandigheden haar droom definitief in duigen viel. De overgang naar DIV-medewerker was groot. “Maar nu ik een tijdje dit werk doe en de opleiding SOD-I heb gevolgd, ben ik er wel achter gekomen dat er veel meer achter informatievoorziening schuilgaat dan post openen en registreren. Het is ook organiseren, coördineren, ondersteunen en in sommige gevallen zelfs de leiding nemen. Moeten is hierdoor willen geworden.”

Wat heeft de opleiding SOD-I je opgeleverd?
“Meer zelfvertrouwen! De schooltijd had ik al lang achter me gelaten. Ik twijfelde eraan of een studie nog wel zou lukken. Soms was het ook wel lastig. Vooral de combinatie van een fulltime baan, een studie en een gezin. Verder is dankzij de opleiding mijn interne en externe netwerk flink uitgebreid.”

Hoe zie je jouw toekomst voor je?
“Ik start binnenkort met de vervolgopleiding Management van informatie zodat ik me verder kan ontwikkelen in de projectmatige kant van het vak. Ik herken daarin veel overeenkomsten met wat ik in mijn vroegere functie zo leuk vond: de rol van coördinator en spin in het web zijn. Balanceren tussen de burger enerzijds en de wet- en regelgeving en de verschillende afdelingen anderzijds. Daarin schuilt voor mij de motivatie om de volgende stap te zetten.”

Wat heb je daarbij nodig?
“Ondersteuning van het thuisfront, maar ook van de werkgever. Ik heb daarover bij de gemeente Helmond geen klagen, maar hoor regelmatig van anderen dat het in hun organisatie daaraan wel eens ontbreekt. Een werkgever wil dan wel de opleiding betalen, maar niet het leerproces faciliteren. Dat werkt volgens mij niet.”

 

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen