Login

VACATURE: Recordmanager-noordoostpolder

De gemeente Noordoostpolder kent verschillende stafafdelingen (clusters) voor de ondersteuning van haar primaire processen. Het cluster Interne Dienstverlening verzorgt het operationele deel hiervan. Het cluster bestaat uit de teams Secretariaat, Informatiebeheer en Facilitair, met in totaal ruim 50 medewerkers. Het cluster wordt aangestuurd door een manager en 3 teamleiders.

In de afgelopen jaren zijn grote stappen gezet op het gebied van digitalisering van werkprocessen, gegevensgebruik en documentaire informatie. Deze ontwikkeling willen we in de komende jaren graag voortzetten.

Het team Informatiebeheer speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom willen we dit team graag structureel uitbreiden met een tweede:
Recordmanager
voor 28,8 tot 36 uur per week (80-100%)

Voor alle medewerkers van het cluster Interne Dienstverlening geldt dat een klantgerichte en dienstverlenende instelling nodig is om onze interne klanten optimaal ondersteuning te kunnen bieden bij de uitvoering van hun taken. Verder vinden we het belangrijk dat je ontwikkelingsgericht bent en flexibel mee kunt bewegen als de situatie dat vraagt.

Dit is het team
Het team kent een drietal taakvelden, te weten: Documentaire Informatie Voorziening (DIV), Functioneel Beheer (FB) en Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). Daarnaast beschikt het team over een adviseur voor project- en procesondersteuning. Voor dit team zoeken wij een tweede recordmanager, die zich ook bezig gaat houden met het verder ontwikkelen en uitvoeren van een efficiënt digitaal documentatiebeleid en het voorbereiden van verdere hervormingen. Met de komst van een nieuwe collega ontstaat de situatie met een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van onze digitale archieven en het beheer daarvan. Op basis van kennis, ervaring en affiniteit zal in het werk een verdeling van werkzaamheden worden afgesproken.

Dit ga je doen
In deze functie maak je onderdeel uit van het taakveld dat zich richt op de documentaire informatie. Je werkt graag in een team en je begeleidt veranderingsprocessen op het gebied van informatie- en archiefbeheer. Je vertaalt technische en vakspecifieke onderwerpen samen met jouw collega recordmanager naar begrijpelijke adviezen voor afdelingen en proceseigenaren in het primaire proces.

De recordmanager bewaakt de koppeling tussen digitalisering en het archiefwettelijk kader. Het kader wordt bepaald door de Archiefwet, het Archiefbesluit, de selectielijst vernietiging archiefbescheiden, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en relevante (concern) regelgeving op het DIV-werkterrein.

Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van adviezen voor het management en je bent op de hoogte van de laatste (software) ontwikkelingen op het gebied van recordmanagement. Daarnaast stel je werkinstructies op betreffende procedures voor digitalisering, registratie, dossiervorming en archivering van (digitale) documenten. Jij weet als recordmanager een efficiënt documentbeheer op te zetten en te onderhouden.

Je neemt beslissingen:


Dit is jouw achtergrond
Uiteraard verwachten we dat je beschikt over de kennis en kunde die nodig is om deze taken uit te voeren. Of dat je je deze snel eigen weet te maken. Hierbij denken we aan:


Dit zijn onze verwachtingen
Van de recordmanager verwachten we dat je:


Dit bieden we jou
Het betreft een structurele functie, die in eerste instantie op basis van een tijdelijk dienstverband wordt ingevuld. Je komt in een enthousiast en gedreven team, waarin de samenwerking en onderlinge betrokkenheid groot is. De functie is gewaardeerd in schaal 9 (maximaal € 3.805,- bruto per maand bij een volledig dienstverband).

De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform het CAR-UWO, zoals het Individueel Keuze Budget van 17,05%. Een reiskostenvergoeding voor het woon en werk verkeer behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast stimuleren we persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Laat je gerust informeren
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Bert Hoekman, recordmanager. Hij is te bereiken op telefoonnummer 0527 - 63 33 05 tijdens kantooruren (maandag tot en met donderdag hele dag en op de vrijdag ochtend).

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze P&O assistent, Hilja van der Meer. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 13 32 42 91.

Voor meer informatie kan je ook kijken op www.noordoostpolder.nl.

Zo kun je solliciteren
Is deze functie echt iets voor jou? Dan zijn wij benieuwd naar jouw sollicitatie. We ontvangen dan graag jouw motivatie met cv graag voor 31 mei 2019 via het online sollicitatieformulier.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag 13 juni 2019.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen