Login

VACATURE: Operationeel Adviseur Informatiemanagement - Gemeente Hendrik Ido Ambacht

 

hia

 

 

 

 

 

Operationeel Adviseur Informatiemanagement
36 uur per week

Als operationeel Adviseur Informatiemanagement ga jij je binnen onze gemeente bezighouden met operationele en ondersteunende werkzaamheden. Met jouw inzet draag jij bij aan het oplossen van vraagstukken van collega’s op het gebied van informatievoorziening.

Waar kom je te werken?
Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is een kleine organisatie. Met een kleine 100 medewerkers zetten wij ons voortdurend in voor onze inwoners, ondernemers en instanties en sluiten aan bij wat er leeft en speelt in de gemeente. Om dit met een compacte organisatie zoals de onze te kunnen realiseren is flexibiliteit en voldoende inzet van hoogwaardige professionals een randvoorwaarde. Voor jou betekent dit dat je in de volle breedte van je vakgebied werkt, en zelfs daaroverheen ziet en denkt. Dit doe je samen met interne en externe partners, eigenlijk is dit je tweede natuur. Ook betekent het dat we fors inzetten op jouw ontwikkeling en dat we je talenten inzetten waar ze het beste tot hun recht komen.

Jij wordt onderdeel van de afdeling Bestuurszaken. Binnen de gemeente Hendrik Ido Ambacht is de afdeling Bestuurszaken o.a. verantwoordelijk voor de taken op het gebied Communicatie, Planning & Control, Leefbaarheid, Bestuursadvies en dus ook de ondersteuning op alles wat met informatiemanagement te maken heeft. Binnen het team hangt een goede en collegiale sfeer en waar nodig iedereen voor elkaar klaar staat. De lijntjes zijn kort en laagdrempelig wat ook terug te zien is in de organisatie.

Als operationeel Adviseur Informatiemanagement werk je nauw samen met je collega's van het ICT-team van de Servicegemeente Dordrecht.

Wat ga je doen?
Als Operationeel Adviseur Informatiemanagement ga je met een breed scala aan taken en werkzaamheden aan de slag op het gebied van informatievoorziening en informatiebeveiliging. Of het nu gaat over digitaal samenwerken, het aanvragen en uitrollen van nieuwe applicaties, collega’s ondersteunen bij het gebruik van KZA en Microsoft 365. Het ligt allemaal op jouw bordje. Ook kan je gevraagd worden om jouw bijdrage te leveren bij de verschillende ICT-projecten.

Wat houdt het werk concreet in?


Wat neem je mee?
Wij vinden het belangrijk dat je werk doet, wat bij jouw talenten past. Wij zijn van mening dat jouw talenten bepalen hoe je je werk doet. Binnen het team staat samenwerking centraal. Daarnaast zien we graag dat je verantwoordelijkheid neemt, doorpakt en beschikt over een goede basiskennis van alles wat er op het Informatiedomein speelt.


Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van de ambities van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:


Solliciteren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen over de organisatie? Neem dan contact op met Pauline Knopper (senior-adviseur Bedrijfsvoering) via 06-57578952.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Reageer voor 14 juli via het sollicitatieformulier op onze website in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv.

Het kan zijn dat je tijdens de looptijd van de vacature al uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek.

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen