Login

VACATURE: Adviseur Privacy, Informatieveiligheid en informatiemanagement - Gemeente Alblasserdam

 

 Logo Gemeente Alblasserdam 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Adviseur Privacy, Informatieveiligheid en informatiemanagement
36 uur per week
Vacaturenummer 80601


Ben jij altijd bezig met security, privacy en informatiemanagement? Reageer dan!

Wat ga je doen?
Als adviseur ken jij de wereld van informatiebeveiliging, privacy en informatiemanagement. Je bent altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van security, privacy en informatiemanagement.

Vanuit de wettelijk eisen moeten wij voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), het normenkader Baseline Informatieveiligheid Overheid (BIO) en verantwoordingsstelsel voor informatieveiligheid ENSIA (Eenduidige Normatiek Single Information Audit).

Om hier goed invulling aan te geven, ga je aan de slag met o.a. de volgende werkzaamheden:


Specifieke taken Privacy


Specifieke taken informatiemanagement


Wat neem je mee?


Waar kom je te werken?
Alblasserdam heeft ruim 20.000 inwoners. Het is een bedrijvig en karaktervol dijkdorp met een krachtig arbeidsethos. Er is een sterke sociale gemeenschapszin met een levensbeschouwelijke diversiteit. Alblasserdam is onderdeel van het strategisch belangrijke Drechtstedengebied en ligt in het poldergebied Alblasserwaard. De gemeente Alblasserdam werkt nauw samen met haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

De ambtelijke organisatie van Alblasserdam bestaat uit ruim 80 vaste medewerkers. Daarnaast worden wij ondersteund door de medewerkers van het Shared Service Center Drechtsteden, leerwerkbedrijf Smile en Dienstverlening Drechtsteden voor ondersteunende taken en publiekszaken. Onze organisatie is klein maar krachtig. De lijnen zijn kort, de sfeer is goed en er wordt hard gewerkt. We willen als organisatie graag toekomstbestendig blijven en investeren daarom ruimhartig in de ontwikkeling van onze medewerkers. Ook besteden we veel aandacht aan vitaliteit. In ons recent geheel gerenoveerde gemeentehuis hebben we naast een modern kantoorgedeelte ook een werkcafé en sportruimte. We geloven in samenwerken, zowel met elkaar als met onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners. Samen kom je verder!

Het team
Je komt te werken in het Team Bestuur en Bedrijfsvoering. Dit team bestaat uit circa 11 medewerkers en biedt ondersteuning aan de ambitie van de organisatie om zich verder te ontwikkelen naar een wendbare organisatie die flexibel inspeelt op de veranderende vraag en nieuwe behoeftes van de maatschappij. Wij bieden overzicht, maken verbinding en geven gevraagd en ongevraagd advies.

De vacature
De maatschappij verandert. Digitaal werken is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ontwikkelingen als Cloud computing, Blockchain, en Big Data gaan snel. Dit alles heeft grote impact op onze organisatie en onze medewerkers. We moeten op een andere manier samenwerken, diensten leveren, kennisdelen, beslissingen nemen en communiceren. Maar wel op een veilige manier, zodat onze inwoners kunnen rekenen op een betrouwbare gemeente.
Het bewust worden van en het sturen op data, privacy en informatieveiligheid wordt steeds belangrijker en moet zowel bestuurlijk als organisatorisch geborgd worden.

Wat bieden we jou?
Een afwisselende functie waarin je over de volle breedte van het werkveld aan de slag gaat. Het betreft een functie voor 36 uur per week voor minimaal 12 maanden. Met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

De functie is ingedeeld in schaal 10 (maximaal € 4.494,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Inschaling is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring.
Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie-uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Je kunt solliciteren voor 17 mei 2021 via het sollicitatieformulier.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Henriëtte van Rymenant, teamleider bestuur en bedrijfsvoering 06-40343487. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.alblasserdam.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen