Login

VACATURE: Informatieadviseurs

Solliciteer direct

Informatieadviseurs (32 tot 36 uur)

Jouw functie

Je werkplek 
Landen en steden zijn gebouwd op data. Een stad besturen zonder over enige informatie te beschikken, is als een fiets of auto besturen in extreem dichte mist. De gemeente Delft beschikt over zeer veel informatie over haar bewoners, over inkomens, uitkeringen, schulden enz.. Dat roept, zeker nu privacy volop in de belangstelling staat, allerlei vragen op. Welke gegevens moet/mag de gemeente verzamelen?  Hoe beveiligen we die gegevens? Hoe lang bewaren we ze? Welke gegevens delen we met welke partijen? Mag een andere gemeente weten wat wij weten  Hoe makkelijk mogen collega’s van andere afdelingen bij de gegevens komen. Om deze vragen te beantwoorden hebben meerjarenplan Archief Delft en het programma  Het geheugen van Delft gemaakt.

Je rol
Over informatie en privacy kun je lang filosoferen. Hugo de Groot, de beroemde rechtsgeleerde op onze Markt zou dat zeker toejuichen. Maar dit keer zoeken we toch met name procesdenkers. Scherpe, analytische geesten die weten hoe je informatiesystemen bouwt, beheert en beveiligt.  En die kunnen adviseren over innovaties en kwaliteitsverbetering op het gebied van proces- en informatiemanagement. Het team waarin je komt te werken wordt hecht.
 

Over jou

Je bent dus een procesdenker, bij voorkeur met een LEAN- achtergrond. Je kennis zorgt ervoor dat je gezag uitstraalt en makkelijk overtuigt, in woord en geschrift. Tegelijk kun je je inleven in alle mensen die je systemen moeten gebruiken, maar zelf allesbehalve informatieadviseur zijn. Met andere woorden: je bent een échte adviseur die duidelijk uitlegt en onderbouwt en je kunt ook nog leiding geven aan het realiseren van veranderingen.

Andere eisen

  • Minimaal drie jaar werkervaring bij de gemeentelijke overheid op minstens  twee van de volgende terreinen: metadatering, E-depot, zaak- en procesgericht werken, kwaliteitssysteem informatiebeheer,  gegevenslandschap en gegevensmanagement en digitalisering informatiehuishouding.  
  • Minimaal drie jaar ervaring als projectleider, bij voorkeur in voor deze functie relevante projecten.
  • Ervaring met de vertaling van informatievraagstukken naar functionaliteit van systemen en applicaties.

 

Wat we bieden

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 2.795,-- (minimum schaal 10) en de € 4.859,-- (maximum schaal 11) bruto bij een 36-urige werkweek.

Je krijgt een aanstelling met een proeftijd van een jaar, tenzij je al bij de gemeente Delft werkt. Je wordt ongeveer 3 jaar ingezet in het project.

De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk betaald.  Je kunt verlofdagen aan- en verkopen.

 

Delft. Laat zien wat je kan

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.
Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact

Voor meer informatie neem je contact op met Michiel ter Horst, programmamanager Geheugen van Delft, via 06 24775527.

Medewerkers van de gemeente Delft hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op andere kandidaten.

Om te solliciteren kun je tot uiterlijk 21 januari 2018 je motivatie en CV uploaden.

Houd rekening met de volgende data:

  • 1 februari speeddate tussen 9.00 en 12.00 uur;
  • selectiegesprekken op 5 februari tussen 9.00 en 13.00 uur of op 8 februari tussen 12.00 en 14.00 uur;
  • assessment onderzoek in week 9.

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen